De oogst

Uit het overweldigende aanbod van nieuw verschenen boeken in 2018 heeft de jury de volgende lijst samengesteld van boeken die in aanmerking komen voor de uitverkiezing van het Managementboek van het Jaar 2019. Op dinsdag 26 maart wordt de shortlist bekend gemaakt.

De juiste talenten die voor jou kiezen. Medewerkers die met passie bijdragen aan het succes van de organisatie.
Onze prijs: € 28,95
De vele inzichten en voorbeelden in dit boek bieden een breed perspectief en geven HR-professionals handvatten om richting te geven aan de toekomst.
Onze prijs: € 42,50
Vijf professionals, vijf topmanagers en alle vijf winnaar van Het Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland. Zij delen in dit boek hun ervaringen met u.
Onze prijs: € 23,50
Nieuwe vormen van organiseren vragen om nieuwe vormen van begeleiding. Begeleiding die teams helpt groeien als team én in de prestaties die ze neerzetten.
Onze prijs: € 29,90
'Veranderen als samenspel' helpt mensen die willen samenwerken aan verandering om hun organisatie te kwalificeren voor de toekomst.
Onze prijs: € 35,90
Nederland heeft vanaf de zeventiende tot en met de twintigste eeuw veel spraakmakende en indrukwekkende ondernemingen voortgebracht, waar boeiende, verbluffende en soms komische verhalen achter schuilgaan.
Onze prijs: € 24,99
Je zoekt een stagiaire, maar waar vind je die? En hoe voorkom je dat de begeleiding een dagtaak wordt? Dit boek geeft de antwoorden op alle vragen over stages en stagiaires.
Onze prijs: € 29,50
Oprichters die hun idee hebben omgezet in een succesvolle startup, lopen op een gegeven moment tegen groeistuipen aan.
Onze prijs: € 24,99
Maak je comeback geeft je alle tools om tegenslag om te zetten in nieuwe kansen. In acht heldere stappen vind je jezelf opnieuw uit.
Onze prijs: € 20,00
Elke organisatie is zich bewust van het belang van klantgerichtheid. Het is niet voor niets dat hier de laatste jaren een grotere nadruk op is komen te liggen.
Onze prijs: € 24,99
Met dit boek leer je hoe persona’s en profielen in jouw organisatie het meeste waarde kunnen toevoegen.
Onze prijs: € 29,99
Na een periode van groei die bijna een eeuw aanhield, werd Organon - het succesvolle farmaceutische bedrijf uit Oss - in 2007 door AkzoNobel verkocht.
Onze prijs: € 21,99
In Aan de slag met dynamic control beschrijft Fred Conijn de bouwstenen die nodig zijn voor het inrichten van een systeem waarmee bedrijven snel en slagvaardig kunnen acteren.
Onze prijs: € 29,00
Via 45 tips geeft People Peppers een inzicht in waarom de toegevoegde waarde van menselijke interactie in onze digitale wereld belangrijker dan ooit is geworden.
Onze prijs: € 24,99
Deze novelle introduceert Sociocratie 3.0 als een praktische gids voor het creëren van wendbare en betekenisvolle organisaties.
Onze prijs: € 29,99
De nieuwe HR-professional, oftewel arbeidsmarkt HR-manager of vitaliteitsmanager, is in staat om een strategisch partner te zijn voor zowel organisaties, werkenden, het onderwijs als de overheid.
Onze prijs: € 42,50
'Hoe word je een geloofwaardig leider?' is het eerste boek in Nederland dat de koppeling maakt tussen geloofwaardigheid en leiderschap.
Onze prijs: € 24,99
Samensturing is een authentiek en toegankelijk boek dat handreikingen biedt aan leiders, veranderdeskundigen en iedereen die oprecht wil samenwerken vanuit een collectief doel.
Onze prijs: € 25,50
Ontelbare dilemma’s, van kleine tot grote, vinden wij op ons pad. Als bestuurder, als werknemer, als adviseur, als mens.
Onze prijs: € 35,50
Winnaar PIM Literatuurprijs 2018 Is marketing misleiding en geldverspilling? Dit beeld kan ontstaan als marketing verkeerd wordt ingezet. Zonde, want marketing heeft de potentie zeer waardevol te zijn.
Onze prijs: € 26,00
In 'Verdrink geen dooie eend' vertelt topadvocaat Marry de Gaay Fortman over haar carrière als vrouw in een mannenwereld.
Onze prijs: € 20,00
Contentmarketing is essentieel voor organisaties om hun doelgroepen te bereiken. Toch zie je vaak dat een strategie en een goede basis ontbreken.
Onze prijs: € 24,99
In dit onverminderd actuele boek deelt José Hernandez de tientallen jaren ervaring die hij heeft opgedaan tijdens zijn advieswerk voor grote internationale bedrijven in crisis.
Onze prijs: € 34,50
Dit boek is een ontmoeting tussen de westerse manier van werken en de Japanse krijgskunst aikido, die werd ontwikkeld door grootmeester Morihei Ueshiba.
Onze prijs: € 18,99
In vrijwel alle organisaties vinden veranderingen plaats. Het VeranderCanvas helpt om doordacht te werken aan organisatieverandering.
Onze prijs: € 31,50
Met een pakkende naam creëer je onvergetelijke bedrijven en merken. Maar hoe bedenk je zo’n naam?
Onze prijs: € 17,50
'Diagnose Transformatie' analyseert succesvolle en minder succesvolle zorgtransformaties uit de praktijk en bundelt inzichten, inspiratie, voorbeelden, tools en methodes.
Onze prijs: € 32,65
'Van fouten maken kun je leren.' 'Nooit geschoten, altijd mis!' 'Ondernemen is vallen en opstaan.' Uitspraken waar je het moeilijk mee oneens kunt zijn.
Onze prijs: € 25,00
Veel economische wetten die lange tijd de basis vormden van het denken in organisaties werken niet meer.
Onze prijs: € 24,99
Voor alle organisaties die hun reputatie willen verstevigen, innovaties willen stimuleren en hun maatschappelijke zichtbaarheid en sympathie willen vergroten.
Onze prijs: € 23,50
In 'Pioniers van de nieuwe welvaart' gaan Kees Klomp en Nadine Maarhuis dieper in op de betekeniseconomie, die alsmaar groeit.
Onze prijs: € 22,50
Hoe schep je een excellente cultuur, hoe maak je een tribe van je organisatie, welke antropologische lessen kun je toepassen als leider, veranderaar, consultant? Kramer en Braun geven antwoord.
Onze prijs: € 40,90
'De zinmakers' brengt verdieping en verheldering in een periode van grote maatschappelijke verandering en turbulentie.
Onze prijs: € 20,00
In dit boek een geïntegreerd perspectief op de kern van het koopproces, tweezijdige markten, platforms, data en vertrouwen.
Onze prijs: € 34,99
Robert Mentink neemt je als lezer mee in zijn ontdekkingstocht over waar het leiderschap zich op moet richten in deze onzekere tijden.
Onze prijs: € 22,50
Employee experience-experts Heleen Mes en Gea Peper nemen je in dit boek mee langs de vijf factoren die de beste employee experience creëren, afgekort HEART.
Onze prijs: € 42,50
Dit is het eerste Nederlandse boek over organisch leiderschap en bevat concrete handvatten om de autonomie en bevlogenheid van mensen te vergroten.
Onze prijs: € 31,90
De digitale revolutie heeft de klant veeleisender dan ooit gemaakt. Snelheid, transparantie en hyperpersonalisatie zijde norm.
Onze prijs: € 29,99
Dit boek beschrijft een heldere, strategische aanpak van talentmanagement waarin strategie en talent transparant, maar ook heel fluïde aan elkaar gekoppeld worden.
Onze prijs: € 42,50
In dit boek zijn 14 thema’s uitgewerkt die het fundament vormen onder het leiderschap van een programmamanager.
Onze prijs: € 39,50
Er verschijnen geregeld boeken over deugdethiek en voor elk beroep bestaan er wel studieboeken beroepsethiek.
Onze prijs: € 25,95
Talloze boeken gaan over leiderschap, tientallen boeken over risicomanagement. Maar een boek over risicoleiderschap, de spannende combinatie van deze twee, verscheen nooit eerder.
Onze prijs: € 36,90
Toegespitst op verschillende branches beschrijft Jim Stolze wijze hoe algoritmen werken, welke impact ze hebben en welke kansen of bedreigingen ze met zich meebrengen.
Onze prijs: € 24,99
Dit boek geeft inzicht in de kern van Design Thinking, een manier van denken die iedereen kan toepassen.
Onze prijs: € 23,50
Stel je High Performance voor als het casco van een auto en agile als het motorblok en je organisatie draait als de beste!
Onze prijs: € 28,50
Werk dat boeit, betekent meer dan je werk graag doen. Werk dat bij je past, gaat over wat je zoekt in collega’s, je leidinggevende, de waarden van de organisatie en of je graag in teamverband werkt.
Onze prijs: € 30,00
Ben Tiggelaar komt met de beste inzichten uit recent gedragswetenschappelijk onderzoek. 'De Ladder' is een onmisbare gids voor wie streeft naar meer effectiviteit in persoonlijk leiderschap.
Onze prijs: € 18,95
Strateeg Freek Vermeulen, iemand met een scherp oog voor het absurde, biedt in dit boek hulpmiddelen aan om slechte praktijken op het spoor te komen en je organisatie ervan te vrijwaren.
Onze prijs: € 29,50
Elke organisatie beschikt over veel meer kracht dan je op het eerste gezicht zou denken. Vaak ontbreekt het een bedrijf net aan de methodes om die kracht te laten doorgroeien.
Onze prijs: € 24,99
Digitale, technologische en sociale ontwikkelingen ontgrenzen het speelveld van organisaties. Terwijl veranderingen over elkaar heen buitelen, liggen échte revoluties nog in het verschiet.
Onze prijs: € 24,99
In dit boek beschrijft Weenink de 21 belangrijkste debatten die volgens hem in elke organisatie gevoerd moeten worden.
Onze prijs: € 26,50
Dit boek is bedoeld als gereedschap. Het biedt concepten en taal voor wie anderen wil mobiliseren om samen aan oplossingen te werken.
Onze prijs: € 32,50
Als bij de zoektocht naar politiek talent 'de kwaliteit voorop staat', zoals premier Rutte beweert, betekent dat in de praktijk meestal dat er een man wordt benoemd.
Onze prijs: € 20,99
**Deze lijst is gesorteerd op alfabetische volgorde van de auteurs.