De jury in 2021

Maaike Vrenken
Voorzitter Maaike Vrenken is expert in klantcontact en klantbeleving en helpt organisaties bij het inrichten en transformeren van het customer service domein. Zij was jarenlang manager Customer Service bij Wehkamp in de periode dat deze de succesvolle transitie maakte naar online retailer. Maaike studeerde bedrijfskunde aan Nyenrode en bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Maastricht. In 2016 startte zij: SPRAKELOOS advies. Als projectleider, organisatieadviseur, strategisch sparring partner en interim customer service manager is zij een kritische spiegel die snel de vertaling maakt naar het beoogde resultaat: organisaties die beter voor hun klanten zorgen. Zij is auteur van het managementboek Kern van de Zaak, een pleidooi voor échte waardecreatie met de klant in het hart. Dit jaar leverde Maaike een wezenlijke bijdrage aan de totstandkoming van het omvangrijke call center voor de GGD, het coronatest afsprakennummer. Bekijk haar LinkedInprofiel.
Henk Jan Kamsteeg
Het persoonlijke mission statement van Henk Jan Kamsteeg is een positieve impact te hebben in de levens van anderen, waarbij hij gelooft in de kracht van dienend leiderschap en storytelling. Hij doet dit onder andere met zijn trainingsbureau Proistamenos, waarmee hij trainingen, lezingen en coaching verzorgt. Henk Jan is auteur van diverse boeken, zoals Dienend Leiderschap, De Kracht van het compliment en Spreken met passie; de kracht van storytelling. Voorjaar 2021 verschijnt zijn nieuwste boek Inclusief Leiderschap, dat hij samen met Ugur Özcan schrijft. Bekijk zijn LinkedInprofiel.
Jan Hoogstra
Jan Hoogstra is zelfstandige. Hij richt zich op het verbeteren van de geautomatiseerde bedrijfsvoering in de zorg door zorginstellingen te adviseren over het gebruik van IT. Na 18 jaar als IT-auditor en IT-adviseur bij KPMG te hebben gewerkt, heeft hij de overstap gemaakt om meer met de inhoud en het verbeteren van de IT binnen de zorg bezig te gaan. Op dit moment vervult Jan rollen als programmamanager, projectmanager en adviseur op het gebied van bijvoorbeeld IT-strategie en pakketselecties. Jan schrijft al diverse jaren recensies voor managementboek en was al jurylid in 2019. Bekijk zijn LinkedInprofiel.
Dominique Haijtema
Dominique Haijtema is journalist en psycholoog. Zij houdt van verhalen en heeft voor kranten en tijdschriften gewerkt. Ook was ze hoofdredacteur van het tijdschrift Management Team. Dominique interviewde vele bestuursvoorzitters en managementgoeroes en publiceerde meerdere boeken over leiderschap. Haar laatste boek is Nooit meer een zelfhulpboek. Bekijk haar LinkedInprofiel.
Tessa Janssen
Tessa Janssen is docent Veranderkunde, Ethiek en Managementvaardigheden aan de opleiding Bedrijfsmanagement MKB. Daarnaast coacht zij professionals bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zij studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Fontys Hogescholen en zit momenteel in de afrondende fase van haar master Managementwetenschappen – Implementation and Change Management. Hierin onderzoekt ze de onderstromen bij verandertrajecten, met als doel de bestaande kennis over de onbewuste interactieprocessen binnen een veranderingstraject verder te specificeren door Transactionele Analyse in het kader van het Complexiteitsdenken te plaatsen. Vanuit nieuwsgierigheid verslindt zij al jaren managementboeken en droomt ervan ooit nog haar eigen boek te schrijven. Bekijk haar LinkedInprofiel.
Patrick Davidson
Patrick Davidson is oprichter van betterday, een vernieuwend adviesbureau dat opdrachtgevers, zoals Heineken, Vodafone, Stedin en De Nederlandsche Bank, helpt bij vraagstukken als het ontwikkelen van een toekomstvisie, het vertalen van visie en strategie naar gerichte actie en het ontwikkelen van positieve teams. Patrick verzorgt als co-auteur van boeken als Werkvuur: hoe energieke mensen & teams positieve impact maken en Musk Mania: de 5 waanzinnige succesprincipes van Elon Musk regelmatig lezingen en is een veelgevraagd dagvoorzitter. Voor Managementboek interviewt Patrick regelmatig collega-auteurs uit binnen- en buitenland en bespreekt hij titels die volgens hem de moeite waard zijn. Op de websites betterday.nl en www.patrickdavidson.nl vind je meer info over Patrick en zijn werk. Bekijk zijn LinkedInprofiel.