Managementboek van het Jaar 2021

Op 16 april 2020 stond de uitreiking van het winnende Managementboek van het jaar gepland tijdens het feestelijke Managementboekengala. Maar het Coronavirus stak daar een stokje voor: geen feestelijk evenement helaas! Een domper? Zeker! Voor niets gelezen? Nee! De jury die dit jaar bestond uit Jan Hoogstra, Elly Stroo Cloeck, José Otte, Maaike Vrenken, Pierre Spaninks en ondergetekende Peter de Roode (voorzitter), heeft met veel plezier de enorme stapels boeken gelezen, nieuwe inzichten opgedaan en interessante discussies gevoerd. Dat neemt niemand ons af!

Banken, retailers, de media, taxibedrijven en zovele andere organisaties ervaren vandaag de kracht van digitalisering en de uitdagingen die ermee gepaard gaan.
Onze prijs: € 30,00

Uit het juryrapport

“Vanwege het maatschappelijk en economisch belang van het onderwerp, vanwege de noodzaak voor eigenlijk iedere organisatie om zich daarmee te verstaan, vanwege de grondige analyse, vanwege de heldere ontwikkel-richting, vanwege de agenda die een veelheid aan stakeholders op hun verantwoordelijkheden wijst, en ondanks het feit dat het van alle beoordeelde boeken misschien wel het meest van de lezer vergt - koos de jury voor ‘Alles transactie’ van Chiel Liezenberg, Douwe Lycklama en Shikko Nijland.”

Inmiddels is een nieuwe jury samengesteld en zijn de juryleden druk aan het lezen om ook in 2021 weer een Managementboek van het jaar te kiezen. Het winnende boek wordt bekend gemaakt op donderdag 15 april 2021, tijdens het Managementboekengala dat plaatsvindt in de Rode Hoed.

Achtergrond

De eerste verkiezing van het Managementboek van het Jaar vond plaats in 2003. Sinds het ontstaan van het Managementboekengala in 2004 wordt deze toonaangevende prijs traditiegetrouw tijdens deze gelegenheid uitgereikt. De Rode Hoed is op deze avond een feestelijke ontmoetingsplaats voor auteurs, uitgevers en lezers van boeken die op zoveel momenten in het jaar managers en professionals ten dienste staan. De winnaar ontvangt een bronzen beeld, ontworpen door beeldhouwster Riky van Lint.

De eerste verkiezing van het Managementboek van het Jaar vond plaats in 2003. Sinds 2004 wordt het jaarlijkse Managementboekengala georganiseerd. Tijdens deze feestelijke avond komen auteurs, uitgevers en lezers van boeken bij elkaar en wordt de prijs van Managementboek van het Jaar uitgereikt. De winnaar ontvangt een bronzen beeld, ontworpen door beeldhouwster Riky van Lint.

De verkiezing van het Managementboek van het Jaar is een initiatief van Managementboek.