Bookevent - De 6 beste Managementboeken van het Jaar -
dinsdag 15 maart 2011

Voor het eerst organiseerde Managementboek in de aanloop naar de verkiezing van het Managementboek van het Jaar een publieke bijeenkomst waarin de 6 genomineerde boeken n hun auteurs in een notendop de kern van hun boek presenteerden.

Rudy Kor, de juryvoorzitter van dit jaar opende dit speciale bookevent met de stellingen dat 'het' managementboek niet bestaat n dat 'de' lezer van managementboeken ook niet bestaat. Er zijn vele typeringen op te sommen. Hij vroeg aan de zaal: wat voor lezer bent u? Waarop de discussies losbarstte

Daarna keek Menno Lanting naar de impact van technologie op mens, maatschappij en organisaties. Het plaatje uit de begintijd van Google (please allow 30 days for search results) zorgde voor veel hilariteit. Jan van Setten had vervolgens de lachers op zijn hand tijdens zijn flitsende bijdrage met telkens toch ook die serieuze boodschap.

Na een lunch met uitzicht op het IJ dook men het brein in tijdens een de beeldrijke duo-presentatie van Nina Lazeron & Ria van Dinteren over hun 'breinboek'.

Berry Veldhoen begon zijn presentatie met een prachtig video over van een ultieme 9+ ervaring en vervolgens bracht ook hij (naast andere zaken) het brein in beeld.

De laatste 2 presentaties lagen qua inhoud ver uiteen. Eerst Ruurd Baane over de bricks, bytes en behaviour rondom het nieuwe werken. Hij bracht een korte, heldere uiteenzetting van de essentie van het boek en de lastige zoektocht van organisaties naar nut en noodzaak van HNW in hun eigen organisatie. Kees Schilder en Hans van Teijlingen daagden tenslotte de deelnemers - die in werkgroepjes verdeeld werden - uit in om een echte dialoog aan te gaan. Een prachtige korte live illustratie van de ideen uit hun boek over veranderen in dialoog.