Managementboek van het Jaar 2016

Uit het rijke aanbod aan nieuw verschenen managementboeken nomineerde een vakjury 5 boeken voor de titel Managementboek van het Jaar. Tijdens het 13e Managementboekengala heeft juryvoorzitter Mirella Visser de winnaar bekend gemaakt:

De antropologische verhalen in dit boek geven inzicht in praktische tools en modellen voor organiseren, veranderen en leiden van organisaties.
Onze prijs: € 34.50

'De Corporate Tribe' is een boek voor leiders, consultants, trainers, coaches en veranderaars die de geƫigende modellen en scans voor cultuurverandering voorbij zijn. Die willen werken met de onderstroom van organisaties. Die voeding zoeken voor leiderschap en verandering in een nieuwe tijd. Die anders willen organiseren.

Danielle Braun en Jitske Kramer geven vanuit hun achtergrond als antropologen concrete oplossingen voor de dagelijkse vraagstukken van iedere manager.

Uit het juryrapport

Dit boek opent bij alle managers nieuwe vensters op hun organisatie. Het is meeslepend en toegankelijk geschreven, maar een stevige academische onderbouwing ontbreekt niet. In dit boek krijgen hedendaagse managementvraagstukken nieuwe betekenis in het perspectief van eeuwenoude bronnen.
Lees hier het volledige juryrapport

Achtergrond

De eerste verkiezing van het Managementboek van het Jaar vond plaats in 2003. Sinds het ontstaan van het Managementboekengala in 2004 wordt deze toonaangevende prijs traditiegetrouw tijdens deze gelegenheid uitgereikt. De Rode Hoed is op deze avond een feestelijke ontmoetingsplaats voor auteurs, uitgevers en lezers van boeken die op zoveel momenten in het jaar managers en professionals ten dienste staan. De winnaar ontvangt een bronzen beeld, ontworpen door beeldhouwster Riky van Lint.

De eerste verkiezing van het Managementboek van het Jaar vond plaats in 2003. Sinds 2004 wordt het jaarlijkse Managementboekengala georganiseerd. Tijdens deze feestelijke avond komen auteurs, uitgevers en lezers van boeken bij elkaar en wordt de prijs van Managementboek van het Jaar uitgereikt. De winnaar ontvangt een bronzen beeld, ontworpen door beeldhouwster Riky van Lint.

De verkiezing van het Managementboek van het Jaar is een initiatief van Managementboek.nl.